Nové registry veřejné sféry

Nejde o přehledy, spíše o prezentované informace a různé úvahy.

Registr dětí z problémových rodin,  přesný název neznám. Má jít o děti z problémových a rozvedených rodin, na které dohlížejí sociální pracovníci, s jeho zavedením se již počítá. Tedy jednou seřežete problémové dítě a to bude nadosmrti v nějakém registru.

Centrální registr bankovních účtů, zvažuje se jeho zřízení, protože úředníci mají problémy s dohledáváním účtů lidí. Ale proč by měli mít přehled o všech účtech lidí a proč jsou slušní lidé také kriminalizováni?

Úřad na dohled nad financováním politických stran, v současné době to kontrolují poslanci a to špatně, měl by být také součástí protikorupčního úřadu, proto se někdy zvažuje zřízení speciálního úřadu.

Protikorupční úřad, sice nic takového neexistuje, ale jeho součástí by mohl být výše uvedený Úřad na dohled nad financováním politických stran a jednotlivé agendy na různých ministerstvech.

Úřad informačního komisaře, dohlížel by na dodržování zákona 106/1999, asi nemáme policii a soudy, zřízení by bylo za 50 miliónů, ročně provoz 25 miliónů, tak si úředníci cení dodržování zákona a svoji práci. Ale někdy stačí, když je úřad ignorující zákony dán do exekuce a nemůže disponovat s majetkem.

Napsat komentář